6 juli 2007

Kära dagbok,

i två veckor har jag befunnit mig på säkert avstånd från internet. Jag har i princip inte saknat det; bara ibland, när jag haft en tågbiljett att boka eller något som jag velat googla.

Det här skriver jag från pappas dator. Förra sommaren pysslade jag mycket med min dator och förde sedan över texter och bilder via mp3-spelaren (multifunkionell, serni, även som usb-minne). Men nu håller min dator på och ger upp andan. Först var jag stressad och ledsen, och jävligt syrak eftersom den fortsatte att leka sengångare trots att jag (med våld och vilja) pulat ner ett nytt ram-minne i den. Men nu har jag liksom vant mig av med den. Jag funderar på att inte skaffa någon ny, eller kanske att skaffa en stenålders ordbehandlare som man inte kan ansluta till internet. Okej, ibland behöver man göra saker på internet, men det finns bibliotek med datorer. Och annars; jag saknar ju inte de andra delarna med internet särskilt mycket.

Jag skriver mycket pappersdagbok. Det är skönt. Ingen kommer att läsa det jag skriver. Jag behöver inte anpassa. Och det är en sådan tillfredsställelse att skriva sidor fulla, en helt annan känsla en än lång text på skärmen.

Meta metata.

Min dator var det ja. Den har, i ett huj, blivit helt förjävligt långsam, och den startar bara ordentligt var fjärde gång jag försöker.Den kan stå och surra i en kvart för att öppna en mapp, om den ens lyckas, och inte bara hänger sig, och måste startas om (och det går ju bara ibland...) Jag ska försöka rädda mina filer (några ganska nya textfiler, foton från i maj och gärna musiken), men jag har ganska bra backup, och det är lugnande. Sen ska jag se om det går att ominstallera hela skiten, och annars kanske jag får lämna in den på service igen, när jag kommer tillbaka till Uppsala i höst. Fast det vete tusan om det är värt det, den är 3,5 år gammal (och med tanke på hur dyr den var borde det vara en KORT tid men elektronik har ju helt bisarrt korta förväntade livslängder) och den har krånglat på många sätt redan. (Hängde sig tills jag installerade om allt, ny cd-enhet (sjukt dyrt), trasigt nätverksuttag, trasig adapter... Aldrig aldrig mer något från Apple, säger jag bara.) Om någon har några goda tips och idéer på hur jag ska kunna rädda mina filer, eller ännu hellre återuppliva datorn, så är jag mycket mycket tacksam.

Ehm, det var väl inte det här jag tänkt skriva om. Men det kan få vara så. Johan har en fungerande dator, vi hörs kanske från den.

Och så finns det Rigabilder på flickr: http://www.flickr.com/photos/karin_b/


skuldra + @ + gmail.com     dagboksarkiv för 2007     hem     gästbok