13 december 2006

Kära internetdagbok,
det här är det ju ingen riktig stuns i.

Jag vet inte riktigt vad det här skrivandet fyller för funktion just nu. Egentligen fyller det nog ingen.

Jag skriver inte för att avreagera mig. Eller jo, det gör jag, ibland, ganska sällan, men då lägger jag inte ut det på internet. (Parentes: det förvånar mig att se vuxna människor göra sånt i sina bloggar hela tiden. Jag trodde att min klantighet med vad som är klokt att skriva offentligt och inte hade att göra med att jag var tonårsdum, men det verkar mer ha att göra med att vara nybörjare på att skriva offentligt. Minsann, tonårsjaget, du var inte så korkad ändå.)

Jag skriver inte för att det är roligt. Det är sällan jag har skrivsuget nuförtiden, och när jag väl har det är det tre meningar och några formuleringar, som får ligga kvar på hårddisken. När jag skriver för nätdagboken är det "jamen nu är det väl ändå på tiden", och sedan är själva skrivandet ganska trevligt och gemytligt, jo, men det är en sådan tröghet.

Det är inte för att fatta mig själv bättre, heller. Jag tänker så lite nu. Jag rör mig så lite i mig själv.
Jag cyklar till föreläsningssalen (för tillfället mikrobiologen), jag antecknar färgglatt (och även det som redan står i kompendiet, för att ha allt samlat i blocket), jag äter mina små lunchlådor, jag pluggar en aning, jag läser bloggar som inte intresserar mig så särskilt, jag bakar mitt hembakta bröd (och pepparkakor och lussekatter), jag kysser min pojkvän, jag pratar med människor jag känner irl på msn eller icq, jag lägger mig lite för sent, jag börjar om. Det jag tänker på, det som är rörelsen, är läkarrollen och vad det är jag vill och detta med kroppen (och dess bräcklighet), och det har jag skrivit till leda, så känns det.
Och så tänker jag på människorna i mitt liv, men det har inte på internet att göra, nej.

Jag försöker skriva här för att det är så ohyggligt givande att ha alla mina dagboksarkiv, och för att jag vill kunna gå tillbaka och se mina egna mönster. En annan orsak är detta med förgängligheten, dödligheten, och att spara sitt liv, att minnas alla dagar, att minnas mer än man förmår annars, att sträcka ut det man har att se tillbaka på.
Men det skulle man precis lika gärna kunna skriva helt för sig själv. Och då med hela ärligheten, avreagerandet, och om människorna i sitt liv.

Jag tänker inte bestämma mig för någon paus, eller för att lägga ner, för jag misstänker att jag kommer ändra mig, förr eller senare, att det kommer bli roligt att skriva igen, och att skriva här.
Jag tänkte bara vara ärlig, mot mitt dåliga samvete, och mot eventuella satar som fortfarande kollar efter uppdateringar här.

Annars vill jag bara berätta att jag gick lucia på Kalmars luccegask i lördags, och var lucia, jomen! Det var stearin i håret och på linnet men roligt och tryggt, med handflatorna mot varandra.
Samt att det börjar närma sig kliniken, att jag lyssnade på krepitationer (vilket är läkariska för lungrassel) på en livs levande patient i förrgår och att vi har fått tips om kurslitteratur och stetoskop att införskaffa. (Jag tänker mig ett sånt här , vad tror ni om det? Jag tänker att det vore fint med mörkgrönt, men det kanske är stabilare med ett svart? Och ja, jag är tjejig, men färgen är det enda jag egentligen kan bedöma, vad vet jag om "flytande membrandel"?)
Och så har vi fått en lista på utplaceringsorter, och jag skriver upp den här så kan man rösta i gästboken på vart jag ska önska att få hamna. Två veckor i taget är det som gäller, och är det för långt från Uppsala för att pendla så får jag bo i landstingslägenhet. Man kan få vara på Akademiska i Uppsala också, en del av tiden, men de säger att det är bättre att vara utplacerad, för då är det färre kandidater per patientstackare, och man får göra mer.
Nåja. Listan:
Karlstad
Västerås
Gävle
Hudiksvall
Köping
Enköping
Eskilstuna
Falun

Slutligen tänkte jag göra lite reklam för min pojkväns nya låt, Tiger, som man hittar på hans Myspace. Det är schyssta syntar på den. Marsch pannkaka.

Och det var allt för idag.


skuldra + @ + gmail.com     pianoarkiv     hem     gästbok