2 april 2006

Okej, nu har jag ryckt upp min internetpersonlighet. Det finns en ny sida, en förhoppningsfull (som kommer vara aktuell om någon månad), det finns ett arkiv för 2006 och det finns en uppdaterad fotodagbok.

Till i morgon ska jag ha bestämt om jag ska jobba i Värnamo eller, som helt ny möjlighet, Jönköping i sommar. Om ni känner för att ge ett mycket snabbt råd (innan måndag eftermiddag, alltså), så är det här förutsättningarna:

Mödravårdscentral i Jönköping, 5 veckor (plus introduktion, antar jag). Undersköterska. Får bo hos Johan, vars föräldrar dessutom är på semester de veckorna. Känner ingen annan i Jönköping, direkt.

Medicinmottagningen på Värnamo sjukhus, 8 veckor (inklusive introduktion). Undersköterska. Får bo hemhemma och pendla med tåg. Arbetstiderna är egentligen från 07.00, men jag har pratat om att första tåget kommer fram 07.35, och det skulle gå att ordna. Tåget tar ca 45 minuter, plus en kvart att cykla till stationen.

Jag har typ tackat ja till Värnamo, fast inte riktigt. Jag ska på intervju, men jag har tackat ja så pass att det kommer kännas besvärligt om jag inte jobbar där.

Jag känner inte stora glädjen över att bo hemhemma hela sommaren. Jag har trivts bättre med min familj.

Jag vet inte?

Det som är bra med båda är att det är måndag-fredag, 7-16, lediga helger och kvalificerat medicinskt arbete. Lite mer i Värnamo, tror jag. Där var det blodprov och EKG, i Jönköping var det Hb och glukos, vikt och längd och att ta emot patienterna.

Lite fascinerande låter det ju med mödravårdscentral. Graviditeter, liksom.

Jag tror jag lutar lite åt Jönköping? Men så sent som i fredags lutade jag åt Värnamo. Det här känns väldigt komplicerat. Hjälp skulle uppskattas. Snabbt, alltså!


I övrigt har förkylningen släppt ganska bra, och jag har bakat kanelskorpor idag, och alldeles nyss fanns det faktiskt hopp om våren, och det gör det nu med, ju, det ligger bara lite mer snö över det.

Dagens namedropping är Maria Gripes Skuggserie, "Skuggan över stenbänken" och så vidare. Har du inte läst dem borde du. Det är fint och slugt och romantiskt, och med levande personer, och det är det viktigaste av allt, egentligen. Och att berätta om vänskap, tusen gånger vänskap och kärlek mest lite i periferin, det är grejer det.


skuldra + @ + gmail.com     pianoarkiv   hem     gästbok