20 juli 2005Inte bra. Jag balanserar mellan
1. Det är dumt och icke-konstruktivt att förneka att det är dåligt.
och
2. Det är dumt och risk för att fastna i det om man bejakar sitt dåligtmående i onödan.

Vilket i och för sig är som vanligt.

Jag har inte skrivit ens en enda liten dålig dikt på hela juli. Kanske fem sidor prosa, men det är inte så underligt, men vad hände med mina dikter? Jag kunde skyllt på att jag befinner mig i relativ harmoni, men nu är det alltså inte så, och fortfarande inte ens en tillstymmelse till dikt, inte ens behovet.

Det närmsta var en formulering, svulster av ensamhet och desperation i bröstkorgen, som jag gick och tuggade på i går på jobbet. Oh, ja, jag är inte bara snygg och populär, jag är kreativ också.

Sommardesperationen rycker i mig. Det är tröttsamt. Den gör bara illa. Mig själv eller någon annan. Men det är så lätt att plötsligt tro att utbyte av kroppsvätskor skulle ordna saker. Jag håller mig inom min hud. Alla kameler eller inget. Jävlar.

Jag lyssnar på Tiger Lou. Det är sent av mig, men vem bryr sig, jag har ändå ingen jag vill imponera på med min oerhörda indie-kredd. "You can't say no to me", "Last night they had to carry me home" och "Oh, Horatio" är bra låtar, oavsett.

Jag vill ha nytt smink i glada färger, fler sociala relationer, nytt kryddte, Bo Setterlinds samlade dikter som finns i pocket nu, den lyriska koncentrationen, en klippning, en resa någonstans (någon som vill rymma med mig vid slutet av augusti?), Tomas Andersson Wijs liveskiva, mer i lön än jag räknat med, en bottnad känsla i bröstet, frånvaro av melankoli, solbränna på skuldrorna, ett mindre rangligt självförtroende, en kram.

Jag har nio arbetsdagar kvar, det är ingenting. Egentligen trivs jag fortfarande. Jag kan lätt tänka mig samma jobb nästa år. Har jag tur kan min arbetsgivare också tänka sig det.

Det bästa med idag var att råka möta Ulf på grusvägen nedanför Sernanders väg. Det och mina jättesnitsiga piroger, och att den här staden verkligen doftar av lindblom nu. Jag ser fram emot hösten och funderar på vad jag ska börja träna (den här terminen ska jag börja träna). Vi testar positivt tänkande. Ett, två. Hörs det i bröstkorgen, i maggropen? Ett två.


skuldra + @ + gmail.com     blomsterarkiv   hem     gästbok