27 oktober 2004


I punktform, numrerat.

1. Jag klarade anatomitentan. Jo, den var i måndags, och nej, vi får tillbaka den om kanske en vecka från nu, men femtiotvå var godkänt och jag kände mig säker på sextiofem poäng, ungefär, så jag ropar hej innan jag landat på andra sidan bäcken. Hej!

2.  Någon stod och försökte titta in i vårt badrum i måndags morse när jag duschade. Det syntes rätt tydligt genom duschdraperiet. Jag hoppas att det inte är lika genomskinligt åt andra hållet.
Alltså, vad är det för fel på människor? Det är ett ganska litet fönster, det sitter så högt upp att man inte råkar se genom det, det finns inget att se i vårt badrum och persiennen var dessutom neddragen men inte vinklad. Argh. Man kan bli paranoid för mindre.

3.Min nya kurs, Medicinsk psykologi och samhällsmedicin, går mig på nerverna. Saker som tvingar mig att sitta i grupp med människor och diskutera etiska frågor har en tendens att göra det. Folk har så lite åsikter. Folk har så ogenomtänkta, politiskt korrekta, åsikter. Folk tror att deras åsikter är jättehemliga och viktiga. Folk tycker att man haft ett djupt samtal när alla hållit med om att det inte finns ett självklart svar på om man bör göra abort eller inte om man får reda på att fostret har t ex. Downs syndrom. Avd. Nähä?.
Jag gjorde korstecknet när jag kom ut ur rummet.

4. Därefter fick jag punktering på min cykel. Helvete. Det är en ganska lång promenad från Döbelsgatan till Flogsta. Och jag som hade behövt  cykla ut lite av min upplagrade diskussionsfrustration. Nåja, cykeln är inlämnad till spanjoren i höghusen, som fixar punkteringen till det facila priset av 95 kr. Jag har en känsla av att vara lurad, men jag är nu oteknisk och mesig, och jag behöver min cykel; jag är handikappad annars. En kvart eller fyrtio minuter till skolan? Precis.

5. Ungdomsboken "Dansar Elias? Nej!" är en bra sak i sin genre. Katharina Kieri har skrivit den, och jag förstår inte varför inte alla människor läser ungdomsböcker. Förmodligen är jag bara regredierad.

6. Det kommer att handla om psykodynamik på den här kursen. Eller, kurslitteraturen är "Kris och utveckling : en psykodynamisk och socialpsykiatrisk studie ". Ni vet vad jag tycker om Freud. Gah.

7. Jag är arg på henne och jag saknar henne och jag är bitter och det går aldrig över,
Det går aldrig över.
Det är en tung jävla känsla som molar till ibland, men jag kan ändå inte förmå mig att göra något åt det. Att skriva till henne, glömma henne, inget gör jag åt det.
Och jag kan se att det är mitt fel. Om man ser det utifrån. Så är det mitt fel.

8. Jag önskar att någon älskade mig.kabe2008 + @ + student.uu.se     fjärilsarkiv   hem     gästbok