23 oktober 2004


Jag hatar att plugga.

Världen verkar ha snott min motivation.

De sista dagarna har varit sådär. Det känns inte som att jag får in något längre. Det beror förmodligen mycket på att jag inte har ro att sitta och studera längre. Det rycker i mig. Och så läser jag om dop i nationalencyklopedien eller sitter på internet en stund och hela den tiden rycker mitt dåliga samvete i mig, i stället.

Om jag kör på tentan är jag en värdelös människa och hela min klass kommer att skratta åt mig och peka finger och så vidare. Nej, det sista är förstås inte sant. Jag tycker bättre och bättre om mina kursare.
Men jag kommer att tycka att jag är en värdelös människa. Omtenta är inte ett ord som finns i min värld. Åtminstone inte i samma mening som första person singular, utan negation.

På måndag kväll är det i alla fall över. Och jag hoppas att jag ska sluta prata och skriva så här mycket om min utbildning. Annars kommer mina stackars kamrater vara kompetenta som sjuksköterskor när jag väl tar examen.

Det är bara så lite i mitt liv utöver anatomikursen.

Och ja, med tanke på att jag inte är så engagerad och känner att kursen tillför mig väldigt mycket eller Tar Mig Ett Steg På Vägen Till Mitt Drömyrke, så är det kanske lite sorgligt.

Jag har stora förhoppningar på att det ska bli annorlunda nästa kurs.

Det kanske brukar heta så.

Nåja. I år ska jag vara med i NaNoWriMo, det är faktiskt något ickeläkarrelaterat. Jag har gjort lite skisser till en intrig, och det är roligt. Den har ett par spänningsmoment, och många möjligheter till utvikningar, vilket kanske kan behövas, om det ska bli 50 000 ord. Hur många sidor är 50 000 ord, förresten? Jag tänker hellre i sidor än i ord. Jaja, det lär jag märka. I vilket fall så blir det något ungdomsboksliknande, förstås. Det känns riktigt pepp. Undrar hur det blir. Om det blir något. Och så.

I morgon är det sista repetitionen av urogenitalsystemet, panikplugg av latinska glosor/begrepp och gamla tentor. Jag har fortfarande inte hunnit bygga ihop min ikea-hylla som far och jag köpte förra lördagen, så det kanske också vore en bra grej. Eller, hunnit och hunnit, men inte prioriterat. Av min stackars ynka fritid, liksom...

Jag kanske håller på att bli en riktigt tråkig människa. Det verkar inte bättre. Ännu en anledning att fundera på den här utbildningen.

Äsch. Idag läste jag två noveller av Inger Edelfeldt och de var bra som fan. De hette "Rovdjursvinden" och "Skönheten och odjuret" och finns i novellsamlingen "Den förunderliga kameleonten". Inger Edelfeldt är fantastiskt bra.
Dessutom har jag läst lite Philip K Dick på sista tiden, ett par tre noveller. Lite riktig science fiction, sådan som använder rymdskeppen och det paranormala för att berätta något på ett annat sätt. Ja tack.

För övrigt är jag en jävel på att baka bröd. Frågan är vad som gör det. Min teori är den lilla dosen sirap.
Och om inte annat så innebär de där två limporna i bakduk att jag åstadkommit något av värde idag. Bröd är lugnande.

Gissa vilken del av nattvarden jag skulle vara, om jag vore en del av nattvarden.

Dagens onödiga fakta är att likvakor förbjöds i Sverige 1686 eftersom de missbrukades. Folk söp och dansade och hade på tok för roligt, och en likvaka kunde vara i upp till tre dagar.
Dagens onödiga fakta som har med min utbildning att göra är att det i mäns bäckenbottenmuskulatur finns en musculus transversus perinei profundus. Kvinnor har bara en musculus transversus perinei superficialis, som män också har. Å andra sidan är man inte riktigt säker på vad musculus transversus perinei profundus är bra för.
Och så är nästan alla strukturer i könsorganen homologa, dvs har samma ursprung hos män och kvinnor. Naturen är allt litet queer. Av samma material kan den göra en testikel eller en äggstock, två labia pudendi majores eller en scrotum.

Äsch, nu borde jag verkligen sova här.


kabe2008 + @ + student.uu.se     fjärilsarkiv   hem     gästbok