20 oktober 2004

läskige lenin

Kära dagbok.

Igår klarade jag rörelseläraförhöret. Det var fett. Jag blandade ihop biceps femoris och brachialis först, och det var ju lite pinsamt, men sen gick det helt okej. Och äsch jag kunde ju det. Jag förtjänade att klara det.

Nu är det tenta på måndag. Idag tar jag det lite lugnt, jag pluggade eftermiddagen på bmc, och så var Jonas här på te och scones, det var trevligt.

Igår var jag ute med min klass, och det var värsta grejen. Alla var fulla och glada, utom jag som bara var glad, och så dansade vi, och mot slutet var det svängig musik. Stinas tips till mina klädproblem, "visa hud", resulterade i att det kom en massa män och stötte på mig. Eller så utsöndrade jag feromoner eller något, för herregud, ett helt vanligt linne och en ganska så kort kjol? Nåja, vad tusan, bekräftelse är ju fett som fan. Jag funderade seriöst på om jag inte skulle hångla med han som såg lite ut som Kristofer Åström, men sen kände jag att nä, det ville jag nog inte. Och det är inte så mysigt att utbyta saliv med folk som nyttjar tobaksprodukter hursomhelst.

Det roligaste var faktiskt killen som kom fram och berömde min mössa och mina Belle & Sebastian-pins just efter att Snärkes stängt. Vi pratade lite, och hej sistaminutenragg, men jag är nu usel på att säga nej, så jag sade att han kunde ju vara en gentleman och följa mig hem till dörren.
- Var bor du då?
- Flogsta. Var bor du?
- Djäknegatan.
Jaja, det är ju bara i andra änden av staden, tänkte jag.
- Men jag har aldrig varit i Flogsta, sade killen och började gå med mig.
Vi pratade lite om bostadsområden och kurser och sånt, och så drog jag min nya standardkommentar angående dialekter, att Lenin inte heller kunde säga riktiga tungspets-r. (Sant. Han skorrade. Asbra trivia.) Killen sade att han var liberal,
och jag sade att jag var vänster och vi gick mot flogsta.
- Är du trött, kamrat, sade jag, för att göra lite konversation.
- Kamrat? sade han och såg skräckslagen ut.
- Det heter tavarish på ryska, det är ännu bättre, sa jag.
- Eh, jag ska nog gå... in... här... sa han och gick in på gården till ett hus vi gick förbi.

Haha. Tack kamrat Lenin för att jag slapp förklara för den unge mannen, att han möjligen kunde få te, men inte te.
(Det heter tchai på ryska, det är ännu bättre.)

Nu blir det sömn. I morgon är det digestionssystemet, respirationssystemet och urogenitalsystemet. Jag ska göra gamla tentor med, och ja, det känns helt okej det här.kabe2008 + @ + student.uu.se     fjärilsarkiv   hem     gästbok