13 oktober 2004Det kanske är på tiden att jag skriver här.

Det är mycket bättre nu. Jag överlevde duggan med fem bonuspoäng. Man kunde få tolv som max men jag vägrar låta mig nedslås. Jag har fyra gånger kvar i formalinrummet och sedan är jag fri. Nu har jag lärt mig alla muskler vi ska kunna en gång, nu gäller det bara att repetera in det så att det sitter till på tisdag. Då är det munta, och det är förstås asläskigt, men känslan just nu är att det kommer att gå.

Jag gör inte så mycket mer än pluggar. När jag klagade för Hannes att jag varit på BMC från 8.15 till 19.30 två dagar i rad sade han "inte för att vara sådan, men skulle du ha ett liv annars?". Och nä. Det är kanske sant. Men jag skulle tycka om att ha kanske en två timmar till lediga om dagen, att hinna skriva lite till och läsa lite skönlitteratur och packa upp färdigt här och så. Nåja, det är bara under en begränsad tid. Annars jävlar.

Till våren har jag sökt "Skönlitteratur och medicin", 2p, med "inriktning mot eget skrivande". Stina sade att hon trodde att jag var överkvalificierad. Jag tycker att det verkar roligt. Dessutom så kan man tillgodoräkna sig kursen för ett av de valbara blocken på senare terminer. Det är fett.
Dessutom har jag sökt "Livsbetingelser i universum", 5p, för den funderade jag på förra våren, och det låter fullkomligt underbart, inte sant?

Här kan vän av ordning invända att jag har hunnit gå på en av tre föreläsningar i kursen om Rysslands historia och samhällsliv, men vad fan. resten ska jag försöka hinna på, och CBB ska bli lugnare än såhär. Och man kan alltid tacka nej till kurser sedan, om man vill.

Jag tänkte ge er mina bästa anatomiska ord/kroppsdelar. Bara för att jag är så snäll.
Crista iliaca, höftbenskammen, toppar listan. Namnet är vackert, höftbenet är ett trevligt ben, och ni skulle bara veta hur många av era muskler som fäster där.
Clavicula är ett asbra ben, som är snyggt på mig (framförallt mitt något snedläkta brott på vänster sida) och som inte har några fåniga utskott att hålla reda på.
Musculus deltiodeus är muskeln som sitter över axeln, från mitten av överarmen (tuberositas deltoidei) till framför, bakom och på axeln, (acromion, lateralt på clavicula och spina scapula).
Acromion är alltså ett utskott på skulderbladet, scapula, och är med mest för namnet. Det är ett fint ord, inte sant?
Vertebra prominens är spinalutskottet på sjunde cervicalkotan, och känns längst ner i nacken som en knöl. Det är mest roligt för att det går lätt att palpera (undersöka med handen, alltså känna), och för att nacken är så bra, icke-anatomiskt, känslomässigt.
Spina iliaca anterior superior är också en palperbar och schysst struktur, som är det utskott från höftbenet man lätt känner ovan ljumsken.

Jag är så nördig.

Man kan notera att jag tycker bättre om ben än om muskler. Ben är fina grejer. Ben är inte indränkta i formalin. Ben har inte proximala och distala fästen och de gör inte mystiska saker. Osteologi är kung.

Jag har en latin-svensk ordlista, det är en viss källa till nöje. Kanske är det här så mycket språk jag kommer läsa de närmsta fem åren. Det har sina roliga stunder.
(Nejnej, ryska i Moskva, jag ska gå på Moskvas universitet (http://www.sai.msu.su/images/univ2.jpg) annars jääävlar.))

Ehm. Det är mitt liv. Och så lagar jag mat i ett riktigt kök. Det är ashärligt. Och Sanna har en vegansk kokbok som är riktigt inspirerande. Och jag har hängt upp Audrey på min vägg och ingen i hela världen är snyggare än hon.kabe2008 + @ + student.uu.se     fjärilsarkiv   hem     gästbok