klingon!


22 april

Hej.

Det var visst ett tag sen sist.

Det ligger en massa tappad pepp här någonstans och driver. Vad det gäller nätdagbok, åtminstone.


Jag har sökt Biskops-Arnö, och Skurup, och litteraturvetenskap A, och läkarlinjen.
Funky disco. Jag tror att jag är mest sugen på lite folkhögskola, men ja vad fan. Läkarlinjen för att jag har lust med lite naturvetenskap, för att jag lika gärna kan läsa program som lite värdelösa fristående kurser, och för att min poesi kan få bli helt ohejdat sinnlig. Ja men vad fan, jag tycker mycket om liknelser med aminosyror och neuroner. Face it.


Påsk med min familj var både satans otrevlig och helt okej. Och gotta love bärbar dator på långfärdsbuss; jag skrev en obskyr dialog på vardera hållet.

Det är väldigt mycket Death cab for cutie nu. Ett väldigt fint band. Jag tycker mycket om den popmusiken.
Och Tori Amos.

Jag har lämnat blod. Jag har haft människor i det här rummet. Jag har sett om Tillsammans. Jag har blivit klar med kursen i muntlig språkfärdighet. Jag har sett The ice storm. Jag har läst om Frukost på Tiffanys. Jag har bakat bröd och pizza och kladdkaka. Jag har i princip inga pengar.

Fast det sista är det ju snart ändring på. Jag ska köpa quorn och vårskor.


Idag har varit en dålig dag. Jag har tenta i procedurell programmering om en vecka och watch me when I'm not studying. Idag satt jag en timme i datasalen, och sen fick jag ett psykat felmeddelande om moduler och gav upp, köpte mig en dubbeldajm och åkte hem och lade mig på soffan under en filt och grät lite.

Det känns tomt omkring mig. Som om jag har alldeles för få mänskliga relationer. Och att de ändå inte når fram, når in.

Jag känner mig ganska ensam.

Jag har skurit ner på min icq-lista och eliminerat folk som inte inlett samtal med mig på ett tag. Det var förvånansvärt skönt att trycka på delete.

Men det räcker ju inte att ta bort. Vad det gäller icq, kanske. Fast knappt det heller.

Egentligen vill jag väl inte ta bort. Egentligen vill jag släppa med uppspärrade handflator och se om någon säger "hördu för i helvete det där går jag inte med på!". Det är väl det jag hoppas.

Jag har testat saker hela våren, jag antar det, prövat mina relationer, och släppt, och det ger ju resultatet att jag får skylla mig själv om det känns ensamt nu.
Man kan ju hoppas att någon ska säga "hördu för i helvete det där går jag inte med på!", men det är inget man kan begära.
Om man är den som släpper någon får man räkna med att det tappas.
Självskyllan.

Jag pratar lite med mina kursare men inte särkilt mycket. Jag är fortfarande fanatiskt dålig på att lära känna människor irl. Det känns patetiskt.
(Men det finns en roll som mycket blyg liten flicka, den finns där och jag kan gömma mig i den och det är tryggare och lättare. Även om det är så in i helvete sjukt att den ens finns där.)

Genus har invaderat mitt liv och det känns lite besvärligt. Det är så skönt att gå in i sin mall och jag hade äntligen lyckats forma in mig i "kvinna", åtminstone hyfsat. Lärt mig flirta och bekräfta, börjat tycka att spegelbilden var okej.
Det finns så mycket att ifrågasätta och det är så tröttsamt. Intressant och befriande, jaja, visst, men också... tröttsamt. Kraftkrävande.

Och idag fanns ingen kraft, inte till mer än att dra runt och titta förtvivlat på mina deklarationspapper (sommarhushelvete) och byta kläder gång på gång och värma tomatsås att äta till överkokt spagetti och några ryska övningar och en helvetes massa internet.
Och att inse att textningen inte funkade på Spirited away och att Sailor Moon jag laddat ner var någon konstig version med riktiga skådespelare (ingen anime!) (men det var i alla fall ingen porr, tack gode gud.)

Jag skulle ringt någon ikväll och tröstat mig med någons röst, vem som helst, men nu är det nog för sent.

Fast jag har varit glad den mesta av den här tysta tiden. Om inte annat så som en mental note till mig själv. Jag har varit glad. Det har varit ljus och sol och lättnader.

Det bästa med idag är Spock. Funky disco.
Never, never, never trust a klingon - You will always regret it
Minsann.

/Karin

ascii-arkiv   hem     gästbok