21 januari

Hej, nu var det ett tag sedan jag skrev sist.

Jag har börjat min kurs och det är... jag vet inte. Ibland lär jag mig vad datorn gör när den defragmenterar och ibland slänger sig min föreläsare med "objektorienterad programmering" (och vad fan är det?) och ibland är det den där schyssta intressanta kursen jag ville gå och ibland är tanken att jag ska läsa det här en hel termin en stor grå klump i kroppen.

Jag har efteranmält mig till Introduktionskurs i ryska, 20p, men inte bestämt mig än.
Det känns som om jag kan få nytta av Datavetenskapen någon gång i framtiden, medan ryskan bara är värdelöst vetande. Luther säger "avsluta det du påbörjat", även om det bara är två föreläsningar jag gått på.

Idag ska jag gå på ryska-föreläsning 12-14, och datavetenskapsföreläsning 14-18. Euh. Men jag kan jämföra och avgöra vad jag helst vill läsa.

Och så har jag efteranmält mig till Livsbetingelser i Universum, 5p. För kom igen. den ska handla om sannolikheten för intelligenta civilisationer annorstädes. Sci-fi.

(Egentligen vill jag läsa allt och vara duktig och ta... 51 poäng den här terminen. Det låter ju klyftigt. 20 poäng ska vara heltidsstuder...)

I vilket fall klarade jag den störda flervalsfrågetentan, den på personlighetspsykologi, som jag försökte plugga lite till. Jag fick till och med vg, cha cha cha, och det var det bara 15% som fick vg alls. Lalala.


Så, nu har jag utbildningsorgiat enough.

Annars tillbringar jag tid med mitt bredband, min fantasy och ja, det är väl det. Tragiskt liv, tragiskt liv! Jag äter choklad och blodapelsiner och går runt och ser fånig ut.

Fast i lördags var jag i Stockholm och träffade Alexander för första gången på länge och det var hemskt trevligt. Vi gick på Nationalmuseum. och jag dissade all föreställande konst och alla märkliga motiv (keruber, det är så fult med keruber!), och det var roligt. Och så gjorde vi pizza och åkte bil i mörker och pratade politik och lyssnade på kommunistmusik och såg 24 hour party people och det var en verkligt trevlig lördag, det.
Dessutom fick jag med årets första semla hem, i en något tillbucklad kartong, men den var god ändå. Igår åt jag den andra när jag fikade med Stina, och den var ännu godare. Fett och socker, hepp!

Igår fick jag fina ord;

"> Man har en skyldighet att välja bort det som inte är viktigt för en,
> att vara ärlig.
>
> Och jag har inte valt bort dig.
>

Och jag har inte valt bort dig."

och strunt samma att det var min fina formulering från början, det var vänliga ord, bra ord.
Och "akta dig för allt som är farligt" var också en trevlig kommentar. Ord. Jag tror fan jag är en ordvampyr. Egentligen.


Fast annars var igår en sådan där förtvivlad dag när jag hade hela halsen full av tårar och sprang genom stan i ett försök att konsumera lycka (jag ska tillbaka till HM vid tillfälle och köpa det där gröna linnet) (och _idag_ släpptes Tomas Andersson Wijs skiva och även om han förtjänar kompanistryk för att det var flera samma låtar som på ep:n så verkar den vemodig och fin och det är klart att jag ska ha den, jag får leta igen imorgon). Jag hamnade hopsnurrad i soffan och andades lugnt och har flyktväg från datavetenskapen och det ordnar sig nog.

Jag lyssnar på min spellista "pop!" idag. Igår var det spellistan "melankoli" som gällde. Det är väl ett framsteg?

Nu ska jag duscha och styra upp mitt liv och ge mig iväg till mina föreläsningar. Mm. Jag lever.

(Och om jag läser datavetenskap så att jag lär mig php och sånt så ska jag skaffa mig en sån där fylleridagbok, för jag gör ju inga roliga dagbokssidor i alla fall.)

/Karin

senast   äldre   hem     gästbok