18 augusti 2003

Jag har en ny cykel. Den är skitful. Ja, verkligt sensationellt ful. Lila med vita detaljer. Och åttiotalsmönster på ramen.
Men det är en DBS och den kostade 1500 och det är bra. Den har fem växlar och är skön att cykla på, och förhoppningsis är dess fulhet bara ett plus i Uppsala. Det är inte en cykel jag skulle bli kriminell för.
Med tanke på min tidigare ömsinta relation till den förra cykeln känns det som att jag ska döpa den nya. Jag tror det är en hon. I övrigt vet jag inte, jag får väl känna efter. Vad hon verkar heta.

Dessutom har jag köpt Tingelingtrosor. Alla vill vi väl ha en älva på rumpan? Hursom måste man stötta att det finns trosor med roliga mönster som inte är string.

Annars har jag bara slösat bort min dag. Eller, jag har läst två noveller av Raymond Carver. Men när man en gång fattat isbergstekniken är den inte så intressant längre. Jag önskade att Doreen skulle spöa upp sin arbetslöse man som bestämde hennes vikt, men sånt händer ju inte i Carvers texter. Det är finstilt action.

Jag känner mig luddig i kanterna och vet inte om jag ska ta mig till Göteborg eller inte. Jag borde ringa till Johan. Men jag hatar att ringa till folk. Jag utgår från att andra människor har liv.

Jag har lyssnat på min Dylanskiva, också, och ack ja, Dylan. Jag associerar förstås honom till någon som inte alls förtjänar att jag över huvud taget tänker på honom. Jag skulle vilja att den tid jag ägnar åt att tänka på folk var proportionell mot hur mycket de förtjänar det. Inte för att någon märker det, egentligen, men ändå.
Det är det här med att finnas mer i någons tanke, att vara mer på riktigt när man ryms i någons hjärna. Och jag vill inte underbygga hans existens.
Nåja, Dylan är en trevlig man, eller nej det verkar han inte alls vara, men han gör trevlig musik. Eller trevlig kanske är fel ord. Bra är det i alla fall.

Jag har försökt klippa mitt hår också, men som vanligt fegade jag ur och tog bara lite lite lite. Men jag ser ju inte där bak? Luggen ser hur som helst bättre ut nu, och det är ju bra. I morgon ska jag träffa systers kattunge. Ojoj. Det kan komma att rycka i mina otränade gullighetsnerver.

Kom ihåg att lyssna på Magnetic Fields.

/Karin

senast   äldre   hem     gästbok