1 juli 2003
Idag har varit en ypperlig dag.
Jag har pysslat, och lagt två färgglada kuvert på posten. Visserligen är det forfarande en sex-sju personer som jag är skyldig brev, men äsch då. Det kommer, det kommer. Och jag är kanske seg med att skriva, men man får något färgglatt, färgglatt i brevlådan, och det är inte så illa.

Jag fick brev från Sanna idag, och det var tjockt och fint och gjorde mig glad. Och ett Roskilde-vykort från David, och det var tunt och fint och gjorde mig rätt glad det med. Eftersom jag inte åker någon annanstans än festivaler i sommar bör man kanske harkla sig lite om man vill ha ett kort från Arvika.
Det låg ett brev till i lådan, och det var från skattemyndigheten till far. Schysst fördelning. ;)

Och så har jag läst ungdomsscience-fiction, "Rymdkadetten" av Robert Heinlein, och den bästa SF:en skrevs verkligen på 30-, 40- och 50-talen. Genren verkar ha självdött i och med att rymdfärderna har blivit mindre spektakulära, och hoppet att hitta nytt intelligent liv krympt till nästan noll.
Det är möjligt att jag bara letar på fel ställen, i och för sig. Både Elizabeth Moon och Ursula K le Guin är ju SF-författarinnor, och med den äran, men de finns ju inte på mitt bibliotek. Och jag läste en rätt bra bok om nätverk och hackers, som kändes som en bra modern sci-fi-grej.
För science fiction åldras ju. I "Rymdkadetten" var året 2075, och de hade högteknologiska telefoner som de bar i en väska. Som det verkar nu kommer mobiltelefonin om 72 år bestå av ett litet chip i örat, ungefär.

Jag lagade mat också, wok med quorn och cashewnötter, och det var rätt avancerat för att vara mig och rätt gott också. Synd bara att far använt upp kokosmjölken...

Snart är det Arvika och innan dess Stockholm och Stinafina, Klaraunderbara och Felicia som inte rimmar på så mycket men som är bäst ändå. Wey! Det ska bli roligt, hoppas jag.
Nu kommer jag till det där underbara flödet då jag jobbar och åker på festivaler, och det är det hela. Jag hoppas att det blir bra och att jag inte faller död ner av trötthet, men äsch, det tror jag inte. Jag jobbar ju en del trevliga turer, som 14-21, som inkluderar en lång fin sovmorgon. Det kommer bli schyrrans.
(Lite otäckt känns det att det här var mina enda två sammanhängande hellediga dagar tills i augusti, utan att jag åker nånstans, men jag behöver att saker händer mer än lugn och ro. Jorå.)

Jag har dock inte skrivit idag. Fan. Jag visste väl att jag glömt något. Jag måste börja skriva på arbetsdagar.

Jag har för övrigt kommit på mig själv med att vilja hångla till Bruce Springsteens "Dancing in the dark". Det går utför med indieidiotin. Dock går det fortfarande fint med "Lets pretend we're bunny rabbits" med Magnetic Fields eller "Stripped" med Depche mode. Så att ni vet.

/Karin

senast   äldre   hem     gästbok